025

Ofte Stilte Spørsmål

Her finner du svar på de spørsmålene vi oftest får


Hva koster det å leie tretopphyttene?
Svar: Tretopphyttene koster fra kr. 1999 til kr. 4999 pr hytte pr. døgn. Er det flere overnattings-gjester enn det er sengeplasser i hytta, koster det kr. 100 pr pers/døgn ekstra. Prisen er inkl. ved/gass/fuglefrø/stearinlys/fyrstikker/do,- tørkepapir/engangskopper/tallerken og det du trenger av utstyr for bruk av kjøkken. Se egen prisoversikt i kalender for hver enkelt hytte. Fargekodene angir pris. Rimeligst er Furuhytta, dyrest er Bjørkhytta, Himmelhytta og Klatrehytta.

Gjelder prisen pr. person?
Svar: Nei, prisen gjelder pr. hytte pr. døgn.

Hvordan skal vi betale?
Svar: Du betaler med det samme når du booker online. 

Må vi dele hytta med andre?
Svar: Dere disponerer alltid hytta alene.

Når kan vi overta hytta og når må vi forlate hytta?
Svar: FRA 1. MAI 2018 ENDRER VI PÅ INN OG UTSJEKKSTIDER I NOEN AV TRETOPPHYTTENE! I FURUHYTTA BLIR DET INNSJEKK FRA KL. 14.00 OG UTSJEKK INNEN KL. 12.00. I LERK OG HIMMELHYTTA BLIR DET INNSJEKK FRA KL. 15.00 OG UTSJEKK INNEN KL 13.00.  I GRAN, BJØRK OG KLATREHYTTA BLIR DET INGEN ENDRINGER, DVS INNSJEKK FRA KL. 16.00 OG UTSJEKK INNEN KL. 14.00. 

Hvor ligger tretopphyttene?
Svar: I Ringsaker kommune, mellom Hamar og Lillehammer, ca 2 timer nord for Oslo. Vi sender detaljert veibeskrivelse etter booking. Dette for å minimalisere trafikken ved tretopphyttene. Den siste hytta vår, Klatrehytta, ligger i Klatreparken på Helgøya.

Hvor finner vi nøkkel?
Svar: Informasjon om dette kommer i informasjonsskrivet som sendes automatisk på epost rett etter at onlinebestilling er betalt og gjennomført.

Kan vi ta med hund?
Svar: Også hunder er hjertelig velkommen i tretopphyttene, men det påhviler hundeeier et stort ansvar for renhold før avreise. NB! Ta med hundepose.

Hvilke årstid er finest?
Svar: Vanskelig å svare på. Helt avhengig av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter (hundekjøring, skigåing, sykling, bærplukking, padling, bading, orreleik…..) Alle tretopphyttene er vinterisolerte, og er i bruk hele året. Vårt mål er at alle gjester kommer til oppvarmet hytte og tente lykter på vinterstid. Dette kan innimellom være vanskelig å gjennomføre i Furuhytta da denne hytta ikke besøkes av oss ved hvert gjestebytte.

Hvilke tretopphytte skal jeg velge?
Svar: Alle tretopphyttene, unntatt Furuhytta, har mulighet for varm og kaldt rennende vann i kraner og dusj. De har biodo i hytta i tillegg til utedo på bakkeplan, samt strøm. Furuhytta er noe enklere og mindre i størrelse - intim og koselig, passer perfekt for 2-4 personer, men har plass til 6 personer. Furuhytta er basert på at gjesten selv tar rydding og vask – dvs. har ikke daglig oppfølging av vertskapet. Derfor finner du hytta i den stand forrige gjest forlot den. Vil du se orreleik så velg Furu, Gran eller Bjørkhytta i april eller første halvdel av mai. Bading, padling og fisking kan gjøres ved Gran, - Lerk, - Bjørk og Himmelhytta. Best fiskemulighet ved Lerkhytta og Himmelhytta. Flotte skiløyper rundt Granhytta og Bjørkhytta. Også skiløype ved Lerkhytta, men kjøres opp litt sjeldnere. Ved Furuhytta er det kun hundeløype å gå i, men flott villmarksnatur. Mulighet for hundekjøring utenfor Gran og Bjørkhytta. Hundeløypa går også forbi Himmelhytta. Gjester i Lerkhytta må kjøre ca. 7 km for hundekjøring. Himmelhytta har panoramautsikt, og er bygget med takvinduer på romslig sovehems, samt veranda rundt hele hytta. Bjørkhytta har også takvinduer. Lerkhytta har best uteplass på bakkeplan med stor grillplass til 15-20 personer. Granhytta er eneste tretopphytte med rampe, og ikke trapp. Denne er tilrettelagt for rullestolbrukere/bevegelseshemmede. Alle tretopphyttene, bortsett fra Furuhytta ligger inntil små vann med mulighet for padling. Klatrehytta ligger i ytterkant av Klatreparken på Helgøya, med utsikt mot Mjøsa. Her er flotte turmuligheter både på beina og på sykkel. "Skafferiet" ligger noen få minutter unna i bil.   

Hvordan er muligheten til å fiske ved tretopphyttene?
Svar: Gratis ørretfiske for alle gjester ved Himmelhytta og i lite vann ved Lerkhytta. Annet fiske, samt jakt se www.rjfo.no

Hva trenger vi å ta med?
Svar: Drikkevann, innesko, lommelykt, sengetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), grillkull, mat, krydder og drikke. Det er begrenset med plass i tretopphyttene, så ikke pakk med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking.

Kan vi bestille sengetøy og håndkle?
Svar: Ja, det koster kr. 99,- pr sengesett. Vi legger frem håndkle og sengetøyet i hytta, og gjesten må selv ta på sengetøy og ta det av før avreise.

Er det kaffetrakter i hytta?
Svar: Nei, men kjele til å koke vann i. Ta med kokekaffe eller pulverkaffe. Det er kun kaffetrakter i Klatrehytta.

Kan vi bestille mat i tretopphyttene?
Svar: Ja, bortsett fra på søndager og helligdager. Du kan bestille koldtbord, spekemat, rakfisk og viltgryte. pris ca. kr. 250/person. Se linken  for mer info https://tretopphytter.no/opple...

Hva med avbestilling?
Svar: Ved avbestilling eller flytting til annen hytte/dato mer enn 21 dager før ankomst refunderes alt minus et gebyr på bookingkostnader på kr 299,-  Ved avbestilling fra 21 til 7 dager før ankomst refunderes 50%. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette. 

Kan vi bestille renhold?
Svar: Ja, renhold koster kr. 399,- Dette bestilles samtidig med booking.

Går det offentlig transport til tretopphyttene?
Svar: Nei, dessverre! Du må enten kjøre bil selv, eller du kan ta taxi fra Brumunddal sentrum. Pris fra kr 300,-  Pris avhenger av hvike hytte du skal til og om det er hverdag eller helg.

Er det ekorn ved alle hyttene? 
Svar: Det er vanligvis ekorn på foringsplassene ved alle tretopphyttene.

Er det kano ved hyttene?
Svar: Ja, bortsett fra ved Furu og Klatrehytta hvor det ikke er vann rett ved hytta. Det følger med to årer og to vester. Anbefaler å ta med egen vest til de minste barna.