025

Ofte Stilte Spørsmål

Her finner du svar på de spørsmålene vi oftest får


Hva koster det å leie tretopphyttene?

Svar: Tretopphyttene koster fra kr. 1999 til kr. 4999 pr hytte pr. døgn. Prisen er inkl. ved/fuglefrø/stearinlys/fyrstikker/do,- tørkepapir/engangskopper/tallerken, salt, pepper og matolje. Se egen prisoversikt i sidebar under hver enkelt hytte. Når du dobbeltklikker på dato i bookingkalender vil du også få opp prisen på det døgnet. Rimeligst er Furuhytta, dyrest er Bjørkhytta, Himmelhytta og Klatrehytta.

Gjelder prisen pr. person?
Svar: Nei, prisen gjelder pr. hytte pr. døgn, dvs at det er samme pris om du reiser alene eller om dere er maks antall personer i hytta.

Vi er to personer og trenger ingen stor hytte. Hvilke hytte passer best?

Svar: Ingen av hyttene vil virke for store for dere. Hyttene er mellom 12-15m2 i grunnflate, men størrelsene på verandaene varierer.

Hvordan skal vi betale?

Svar: Du betaler med det samme når du booker online.

Må vi dele hytta med andre?
Svar: Dere disponerer alltid hytta alene.

Når kan vi overta hytta og når må vi forlate hytta?
Svar: Furuhytta; innsjekk kl.14 og utsjekk kl.12. Lerkhytta og Himmelhytta; innsjekk kl.15 og utsjekk kl.13. Granhytta og Bjørkhytta; innsjekk kI.16 og utsjekk kl.14. Klatrehytta; innsjekk kl.17 og utsjekk kl.15.

Hvor ligger tretopphyttene?
Svar: I Ringsaker kommune, mellom Hamar og Lillehammer, drøye 1 1/2 time nord for Oslo. Den siste hytta vår, Klatrehytta, ligger ved Klatreparken på Helgøya. Vi sender detaljert veibeskrivelse etter booking. Dette for å minimalisere trafikken ved tretopphyttene.

Kan vi bestille mat?

Svar: Du kan bestille både middag og frokost. Nå under Covid 19 har vi redusert tilbud, og pga smittevern settes maten i hytta før ankomst. Se linken for mer info https://tretopphytter.no/opple...

Hvor finner vi nøkkel?

Svar: Informasjon om dette kommer i informasjonsskrivet som sendes på epost rett etter at onlinebestilling er betalt og gjennomført.

Kan vi ta med hund?
Svar: Også hunder er hjertelig velkommen i tretopphyttene, men det påhviler hundeeier et ansvar for renhold før avreise. Viktig at hundene oppholder seg på gulvet og ikke oppi sofa og senger. NB! Ta med hundepose.

Hvilke årstid er finest?
Svar: Vanskelig å svare på. Helt avhengig av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter (Kanefart, ridning på Islandshest, hundekjøring, skigåing, sykling, bærplukking, padling, bading, orreleik…..) Alle tretopphyttene er vinterisolerte, og er i bruk hele året. Vårt mål er at alle gjester kommer til oppvarmet hytte og tente lykter på vinterstid. Dette kan innimellom være vanskelig å gjennomføre i Furuhytta da denne hytta ikke besøkes av oss ved hvert gjestebytte.

Hvilke tretopphytte skal jeg velge?

Svar: Tretopphyttene har sin sjarm, og det er vanskelig for oss å si hvilke hytte som vil passe for dere. Hyttene er fra 12-17m2 i grunnflate, så ingen av hyttene vil virke for store for to personer! Furuhytta er den minste av hyttene og med minst komfort, mens Bjørkhytta har romsligst plass både inne og ute på veranda. Her er litt informasjon som kanskje vil gjøre det enklere for dere å ta et valg;

Alle tretopphyttene, unntatt Furuhytta, har mulighet for varm og kaldt rennende vann i kraner og dusj. De har biodo i hytta i tillegg til utedo på bakkeplan, samt strøm. Furuhytta er noe enklere og mindre i størrelse - intim og koselig, passer perfekt for 2-4 personer, men har plass til maks 6 personer. Furuhytta har kun utedo. Den er basert på at gjesten selv tar rydding og vask – dvs. at den ikke har daglig oppfølging av oss hvis det ikke er bestilt renhold. Derfor finner du av og til hytta i den stand forrige gjest forlot den. NB! Etter 12.3 (Korona) er vi innom hytta etter hvert besøk og vasker/spriter kontaktflater.

Vil du se orreleik så velg Furu ellr Granhytta i april eller første halvdel av mai.

Bading, padling og fisking kan gjøres ved Gran, - Lerk, - Bjørk og Himmelhytta. Best fiskemulighet ved Lerkhytta og Himmelhytta.

Flotte skiløyper rundt Granhytta og Bjørkhytta. Også skiløype ved Lerkhytta, men her kjøres det opp litt sjeldnere. Ved Furuhytta må du sette egne spor i flott villmarksnatur. kjører du 10-15 min fra Furu mot Ljøsheim kommer du til flotte preparerte skiløyper.

Det er mulighet for hundekjøring utenfor Gran og Bjørkhytta. Gjester i Himmelhytta må kjøre ca 1,5km for hundekjøring, Lerkhytta ca. 7 km. Enda lenger for Furu og Klatrehytta.

Himmelhytta har panoramautsikt, og er bygget med takvinduer på romslig sovehems, samt veranda rundt hele hytta. Fått mye oppmerksomhet etter programmet «Himmelhytta» med Dorthe Skappel. Bjørk,- Klatre,- og Granhytta har også takvinduer.

Lerkhytta har best uteplass på bakkeplan og mest tumleplass for litt større barn.

Har dere små barn så anbefales i prioritert rekkefølge Granhytta, Bjørkhytta, Lerkhytta og Klatrehytta. Granhytta er eneste tretopphytte med rampe, og ikke trapp. Denne er derfor også egnet for barnevogn/ rullestolbrukere/ bevegelseshemmede.

Er du plaget med høydeskrekk så anbefales i prioritert rekkefølge Gran, Bjørk eller Klatrehytta. Tretopphyttene kurerer høydeskrekk!

Alle tretopphyttene, bortsett fra Furuhytta og Klatrehytta ligger inntil små vann med mulighet for å leke seg i kano.

Klatrehytta ligger i ytterkant av Klatreparken på Helgøya, med utsikt mot Mjøsa. Her er flotte turmuligheter både på beina og på sykkel. "Skafferiet" ligger noen få minutter unna i bil, og Hoel gård og Kvarstad gård er verdt et besøk. Ta kontakt med «Infoteket» på Tingnes for bestilling av aktiviteter som sykler og kajakk, eller kontakt Helgøya klatrepark hvis dere ønsker å klatre. Som gjest i Tretopphyttene får dere 10% rabatt i Klatreparken.

Er man flere som reiser sammen, og trenger mer enn ei hytte, så anbefales Gran og Bjørkhytta. Disse ligger ca 300m unna hverandre. I tillegg har vi lavvoen som ligger kort gåavstand fra disse igjen.

Hvordan er muligheten til å fiske ved tretopphyttene?

Svar: Gratis ørretfiske for alle gjester ved Himmelhytta og i lite vann ved Lerkhytta. Annet fiske, samt jakt se www.rjfo.no

Hva trenger vi å ta med?
Svar: Drikkevann, innesko, lommelykt/hodelykt, sengetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), evt.grillkull, mat, krydder og drikke. Det er begrenset med plass i tretopphyttene, så ikke pakk med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking.

Kan vi bestille sengetøy og håndkle?
Svar: Ja, det koster kr. 99,- pr sengesett. Vi legger frem håndkle og sengetøyet i hytta, og gjesten må selv ta på sengetøy og ta det av før avreise.

Er det kaffetrakter i hytta?
Svar: Nei, men kjele til å koke vann i. Ta med kokekaffe eller pulverkaffe. Det er kun kaffetrakter i Klatrehytta.

Hva med avbestilling?
Svar: Ved avbestilling eller flytting til annen hytte/dato mer enn 21 dager før ankomst refunderes alt minus et gebyr på bookingkostnader på kr 399,- Ved avbestilling fra 21 til 7 dager før ankomst refunderes 50%. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

Kan vi bestille renhold?
Svar: Ja, renhold koster kr. 399,- Dette bestilles samtidig med booking, eller etterbestilles på mail. NB! Oppvask er ikke inkludert, dvs at alle må ta oppvasken før de reiser!

Går det offentlig transport til tretopphyttene?
Svar: Nei, dessverre! Du må enten kjøre bil selv, eller tog til Brumunddal. Det er mulig å ta taxi fra jernbanestasjonen. Ofte kan vi også få hentet dere der. Pris fra kr 300,- pr. bil med plass til 4 personer. Send oss en mail om du planlegger å komme med tog.

Er det ekorn ved alle hyttene?
Svar: Det er vanligvis ekorn på foringsplassene ved alle tretopphyttene.

Er det kano ved hyttene?
Svar: Ja, bortsett fra ved Furu og Klatrehytta hvor det ikke er vann rett ved hytta. Det følger med to årer og to vester. Anbefaler å ta med egen vest til de minste barna. Man kan leie kajakk gjennom "Infoteket" på Tingnes.

Med forbehold om endringer.