Her finner du svar på de spørsmålene vi oftest får:
 

Svar:
Tretopphyttene koster fra kr. 1499 til kr. 5999 pr hytte pr. døgn. Prisen gjelder pr. hytte pr. døgn, dvs at det er lik pris om du reiser alene eller om dere er maks antall personer i hytta.

Svar:
Ingen av hyttene vil virke for store for dere. Hyttene er mellom 12-17m2 i grunnflate, men størrelsene på verandaene varierer. Mange par velger Furuhytta som er den minste av Tretopphyttene.

Svar:
Du betaler med det samme når du booker online.

Svar:
Dere disponerer alltid hytta alene.

Svar:
Furuhytta; innsjekk kl.14 og utsjekk kl.12.
Lerkhytta og Himmelhytta; innsjekk kl.15 og utsjekk kl.13.
Granhytta og Bjørkhytta; innsjekk kI.16 og utsjekk kl.14.
Klatrehytta; innsjekk kl.17 og utsjekk kl.15.
Utsiktsrede; innsjekk kl. 14 og utsjekk kl. 11.
Stolpehytta; innsjekk kl. 15 og utsjekk kl. 11
Lavvo; innsjekk kl. 16 og utsjekk kl. 11.

Svar:
I Ringsaker kommune, mellom Hamar og Lillehammer, drøye 1t og 30 min nord for Oslo. Klatrehytta ligger ved Klatreparken på Helgøya.

Svar:
Du kan bestille både middag og frokost. Maten settes i hytta før ankomst, og middagen varmer dere enkelt opp selv.

Svar:
Informasjon om dette kommer i informasjonsskrivet som sendes på e-post til deg rett etter onlinebestilling.

Svar:
Ja, i alle tretopphyttene, bortsett fra i Utsiktsrede.Viktig at hundene holder seg på gulvet og ikke oppi sofa og senger. NB! Ta med hundepose.

Svar:
Dette avhenger også av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter under oppholdet (kanefart, ridning, hundekjøring, skigåing, sykling, bærplukking, padling, bading, orreleik). Skikkelig ruskevær med vind og regn kan også være veldig spennende og samtidig gi en koselig stemning.

Svar:
Tretopphyttene har sin sjarm, og det er vanskelig for oss å si hvilken hytte som vil passe for dere. Hyttene er fra 12-17m2 i grunnflate, så ingen av hyttene vil virke for store for to personer! Furuhytta er den minste av hyttene og med minst komfort, mens Bjørkhytta har den romsligste plassen både inne og ute på veranda. Her er litt informasjon som kanskje vil gjøre det enklere for dere å ta et valg;
Alle Tretopphyttene, unntatt Furuhytta, har mulighet for varm og kaldt rennende vann i kraner og dusj. De har biodo i hytta i tillegg til utedo på bakkeplan, samt strøm. Furuhytta er noe enklere og mindre i størrelse - intim og koselig, passer perfekt for 2-4 personer, men har plass til maks 6 personer. Furuhytta har kun utedo. Den er basert på at gjesten selv tar rydding og vask – dvs. at den ikke har daglig oppfølging av oss hvis det ikke er bestilt renhold. Derfor finner du av og til hytta i den stand forrige gjest forlot den.
Vil du se orreleik så velg Furu-, Bjørk- eller Granhytta i april eller første halvdel av mai.
Padling kan gjøres ved Gran-, Lerk-, Bjørk- og Himmelhytta, med mulighet for å fiske ved Lerk- og Himmelhytta.
Det er flotte skiløyper rundt Granhytta og Bjørkhytta. Også skiløype ved Lerkhytta, men her kjøres det opp litt sjeldnere. Ved Furuhytta må du sette egne spor i flott villmarksnatur. Kjører du 10-15 min fra Furu mot Ljøsheim kommer du til flotte preparerte skiløyper.
Det er mulighet for hundekjøring utenfor Gran- og Bjørkhytta. Gjester i Himmelhytta må kjøre ca 1,5km for hundekjøring, Lerkhytta ca. 7 km. Enda lenger for Furu- og Klatrehytta.
Himmelhytta har en nydelig panoramautsikt. Den er bygget med takvinduer på romslig sovehems, og en veranda som går rundt hele hytta. Hytta har fått mye oppmerksomhet etter programmet «Himmelhytta» med Dorthe Skappel. Bjørk-, Klatre- og Granhytta er også bygget med takvinduer.
Lerkhytta har best uteplass på bakkeplan og mest tumleplass for barn.
Har dere små barn så anbefaler vi å booke, i prioritert rekkefølge, Gran-, Bjørk-, Lerk- og Klatrehytta. Granhytta er den eneste av Tretopphyttene med rampe, og ikke trapp. Denne er derfor også godt egnet for barnevogn, rullestolbrukere og bevegelseshemmede.
Er du plaget med høydeskrekk så anbefaler vi å booke, i prioritert rekkefølge, Gran-, Bjørk- eller Klatrehytta. Kanskje et opphold i Tretopphyttene vil kurere høydeskrekken!
Klatrehytta ligger i ytterkant av Klatreparken på Helgøya, med utsikt mot Mjøsa. Her er flotte turmuligheter både på beina og på sykkel. "Skafferiet" ligger noen få minutter unna i bil, og Hoel gård og Kvarstad gård er verdt et besøk. Ta kontakt med «Infoteket» på Tingnes for bestilling av aktiviteter som sykler og kajakk, eller kontakt Helgøya klatrepark hvis dere ønsker å klatre. Som gjest i Tretopphyttene får dere 10% rabatt i Klatreparken.
Er man flere som reiser sammen, og trenger mer enn ei hytte, så anbefales Gran og Bjørkhytta. Disse ligger ca. 300m unna hverandre. I tillegg har vi Lavvoen som ligger kort gåavstand fra disse igjen.

Svar:
Gratis ørretfiske for alle gjester ved Himmelhytta, og i lite vann ved Lerkhytta. Annet fiske, samt jakt se www.rjfo.no. 

Svar:
Drikkevann, lommelykt/hodelykt, sengetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), mat og drikke, innesko, evt. grillkull. Det er begrenset med plass i Tretopphyttene, så ikke ta med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking. Lurt å ta med powebank til mobil.

Svar:
Ja, det koster kr. 99,- pr sengesett. Vi legger frem håndkle og sengetøyet i hytta, og gjesten må selv ta på sengetøy og ta det av før avreise.

Svar:
Det er kun kaffetrakter i Klatrehytta. Vi anbefaler å ta med pulverkaffe til de andre hyttene.

Svar:
Ved avbestilling eller endring av opphold mer enn 30 dager før ankomst refunderes fullt beløp utenom et gebyr for bookingkostnader på kr 499,-. Ved avbestilling eller endring av opphold fra 30-14 dager før ankomst refunderes 50% av beløp. Ved avbestilling mindre enn 14 dager før ankomst refunderes ingen ting. Hvis du må avbestille pga sykdom anbefaler vi deg å sjekke om din reiseforsikring dekker dette.

Svar:
Ja, renhold koster kr. 499,-. Dette bestilles samtidig med booking, eller etterbestilles online senere. NB! Oppvask er ikke inkludert.

Svar:
Nei, dessverre! Du må enten kjøre bil selv, eller tog til Brumunddal. Det er mulig å ta taxi fra jernbanestasjonen. Ofte kan vi også få hentet dere der. Pris fra kr 500,- pr. bil (en vei) med plass til 4 personer. Send oss en mail om du planlegger å komme med tog.

Svar:
Det er vanligvis ekorn på foringsplassene ved alle Tretopphyttene.

Svar:
Ja, bortsett fra ved Furu og Klatrehytta hvor det ikke er vann rett ved hytta. Det følger med to årer og fire vester. Anbefaler å ta med egen vest til de minste barna. Man kan leie kajakk gjennom "Infoteket" på Tingnes.