Historien
Frodes allsidige naturinteresse var bakgrunnen og opphav til ideen om Norges første Tretopphytter
Frode fikk ideen til Tretopphytter som naturopplevelser i norsk natur tidlig på 2000 tallet. Etter noe feiling, mye klatring, spikring og vågale konstruksjonsforsøk ble Furuhytta som Norges første tretopphytte bygget og godkjent for overnatting! Mye media og interesse fra gjester. I dag er det den tredje og moderniserte utgaven av Furuhytta som ønsker våre gjester velkommen!
Lerkhytta ble bygget etter arkitekttegninger bygget og grunneier Veldre almenning ble medeier. Den var større enn Furuhytta og med solcelle, dusj og biodo. Byggmester og kamerat Steinar Kråbøl ble viktig i prosessen. For å ha et tilbud til småbarnsfamilier med barnevogn og gjester med bevegelsesutfordringer, ble Granhytta bygget med en 35 meter lang luftig tre-rampe istedenfor trapp.
Himmelhytta ble vår første hytte med himmelvinduer, hvor man kunne ligge i senger i annen etasje å se på stjernehimmelen. Programmet «Himmelhytta» med Dorte skappel ble sendt på TV2 over flere lørdagskvelder.
Bjørkhytta ble neste prosjekt - den også med himmelvinduer. Den fikk en større veranda, to skyvedører og et lysere preg.
Klatrehytta på Helgøya ble bygget sammen med Pete Nelson og hans team fra Treehouse Masters i USA, og resulterte i en 50 minutters dokumentar på Animal Planet.
Mai 2022 var vår sjuende tretopphytte - Utsiktsredet - klar for utprøving. Denne hytta skiller seg veldig ut fra de andre tretopphyttene våre! Den er bygget i ett furutre, har takterrasse, strøm og gulvvarme, og ikke minst, den kan dreies rundt! Du kan legge deg i solnedgang og våkne opp i soloppgang. Hytta kan dreies etter ønsket utsikt, lysforhold og vindretning. Vi tror dette er den første dreibare tretopphytta i verden!
Tretopphyttene er kompliserte å prosjektere, og kostbare å bygge. Slitasjen fra vind og vær gir et omfattende vedlikeholdsbehov. Tretopphyttene er ikke permanente bygg, og har en begrenset levetid. Det vil si at etter avsluttet brukstid vil hyttene bli demontert. Naturen får trærne og området tilbake – og vi takker hjertelig for lånet!