Tretopphyttenes
historie

Frodes allsidige naturinteresse er bakgrunnen for ideen om Tretopphytter i Ringsaker
 

Prototypen av Furuhytta ble bygd i 2005. Etter noe feiling, mye klatring, spikring og vågale konstruksjonsforsøk ble andre utgave bygget i 2006. Furuhytta var Norges første tretopphytte godkjent for overnatting og utleie - noe vi er veldig stolt av! Det ble stor suksess, mye media og interesse fra gjester.

I 2009 ble Tretopphyttene et AS hvor grunneier Veldre almenning ble medeier. Lerkhytta ble bygget. Den var større enn Furuhytta og med solcelle, dusj og biodo. Byggmester og kamerat Steinar Kråbøl ble viktig i prosessen.

Etterspørselen økte, og Granhytta ble bygget i 2011. For å ha et tilbud til småbarnsfamilier og gjester med bevegelsesutfordringer, ble Granhytta bygget med en 35 meter lang luftig tre-rampe, og ikke trapp som de andre.

I 2013 sto Himmelhytta ferdig. Det var vår første hytte med takvinduer, hvor man kunne ligge på hemsen å se på stjernehimmelen. Vi var så heldige å få samarbeide med Dorthe Skappel og «God kveld, Norge».  Programmet «Himmelhytta» ble sendt på TV2 over flere lørdagskvelder. Selv om Himmelhytta allerede var mye etterspurt, ble den ikke mindre populær etter dette programmet.

Bjørkhytta ble ferdigbygget i 2014. Den også med takvinduer. Den fikk en større veranda, to skyvedører ut til veranda, og hytta fikk et lysere preg enn de forrige hyttene.

Våren 2017 bygget vi Klatrehytta på Helgøya. Den ble bygget sammen med Pete Nelson og hans team fra Treehouse Masters i USA, og resulterte i en 50 minutters dokumentar på Animal Planet.

Mai 2022 var vår sjuende tretopphytte - Utsiktsredet - klar for utprøving. Denne hytta skiller seg veldig ut fra de andre tretopphyttene våre! Den er bygget i ett furutre, den har takterrasse, strøm og gulvvarme, og ikke minst, den kan dreies rundt! Du kan legge deg i solnedgang og våkne opp i soloppgang. Hytta kan dreies etter utsikt, lysforhold og vind. Vi tror dette er den første dreibare tretopphytte i verden!

Tretopphyttene er kompliserte å prosjektere, og kostbare å bygge. Slitasjen fra vind og vær gir et omfattende vedlikeholdsbehov. Tretopphyttene er ikke permanente bygg, og har en begrenset levetid. Det vil si at etter avsluttet brukstid vil hyttene bli demontert. Naturen får trærne og området tilbake – og vi takker hjertelig for lånet!