Hvidovre Kommunes Feriefond Alle nyheder

FAQ

Tretopphyttene koster fra kr. 1999.- til kr 5999.- pr. hytte pr. døgn. Prisen er inkl. ved/fuglefrø/stearinlys/fyrstikker/do,- tørkepapir/engangskopper/tallerken, salt, pepper og matolje. På sommer er det kano med årer og vester inkludert ved de fleste hyttene. På vinter er sparker og truger inkludert i alle unntatt Klatrehytta. Når du klikker på dato i bookingkalender vil du få opp prisen på ønsket døgn. Rimeligst er Furuhytta, dyrest er Klatrehytta, Bjørkhytta, Himmelhytta og Utsiktsredet.

Ingen av hyttene vil virke for store for dere. Hyttene er mellom 12-17 m2 i grunnflate, men størrelsene på verandaene varierer. Mange par velger Furuhytta som er den minste av Tretopphyttene.

Du betaler med det samme når du booker online.

Dere disponerer alltid hytta alene.

Utsiktsredet; innsjekk kl 13 og utsjekk kl 11.  Furuhytta; innsjekk kl.14 og utsjekk kl.12. Lerkhytta og Himmelhytta; innsjekk kl.15 og utsjekk kl.13. Granhytta og Bjørkhytta; innsjekk kI.16 og utsjekk kl.14. Klatrehytta; innsjekk kl.17 og utsjekk kl.15.

I Ringsaker kommune, mellom Hamar og Lillehammer, drøye 1t og 30 min nord for Oslo. Klatrehytta ligger ved Klatreparken på Helgøya.

Du kan bestille både middag og frokost til alle hyttene bortsett fra til Klatrehytta da den ligger for langt unna. Maten settes i hytta før ankomst, og middagen varmer dere enkelt opp selv. 

Informasjon om dette kommer i informasjonsskrivet som sendes på epost rett etter at onlinebestilling og 10 dager før ankomst.

Ja, i alle hytter minus Utsiktsredet. Det er viktig at hundene oppholder seg på gulvet og ikke oppi sofa og senger. NB! Ta med hundepose.

Dette avhenger også av når du selv synes naturen er flottest, og hva du ønsker å gjøre av aktiviteter under oppholdet (kanefart, ridning, hundekjøring, skigåing, sykling, bærplukking, padling, bading, orreleik) Skikkelig ruskevær med vind og regn kan også være veldig spennende og samtidig gi en koselig stemning.

Tretopphyttene har sin sjarm, og det er vanskelig for oss å si hvilken hytte som vil passe for dere. Hyttene er fra 12-17m2 i grunnflate, så ingen av hyttene vil virke for store for to personer! Furuhytta er den minste av hyttene og med minst komfort, mens Bjørkhytta har romsligst plass både inne og ute på veranda. Her er litt informasjon som kanskje vil gjøre det enklere for dere å ta et valg.

Alle Tretopphyttene, unntatt Furuhytta, har mulighet for varm og kaldt rennende vann i kraner og dusj. De har biodo i hytta i tillegg til utedo på bakkeplan, samt strøm. Furuhytta er noe enklere og mindre i størrelse - intim og koselig, passer perfekt for 2-4 personer, men har plass til maks 6 personer. Furuhytta har kun utedo. Den er basert på at gjesten selv tar rydding og vask – dvs. at den ikke har daglig oppfølging av oss hvis det ikke er bestilt renhold. Derfor finner du av og til hytta i den stand forrige gjest forlot den.

Vil du se orreleik så velg Furu, Bjørk eller Granhytta i april eller første halvdel av mai. Padling kan gjøres ved Gran, - Lerk, - Bjørk og Himmelhytta. Fiskemulighet er ved Lerk og Himmelhytta.

Det er flotte skiløyper rundt Granhytta og Bjørkhytta. Også skiløype ved Lerkhytta, men her kjøres det opp litt sjeldnere. Ved Furuhytta må du sette egne spor i flott villmarksnatur. Kjører du 10-15 min fra Furu mot Ljøsheim kommer du til flotte preparerte skiløyper.

Det er mulighet for hundekjøring utenfor Gran og Bjørkhytta. Gjester i Himmelhytta må kjøre ca 1,5km for hundekjøring, Lerkhytta ca. 7 km. Enda lenger for Furu og Klatrehytta.

Himmelhytta har panoramautsikt, og er bygget med takvinduer på romslig sovehems, samt veranda rundt hele hytta. Fått mye oppmerksomhet etter programmet «Himmelhytta» med Dorthe Skappel. Bjørk,- Klatre,- og Granhytta har også takvinduer.

Lerkhytta har best uteplass på bakkeplan og mest tumleplass for barn. Har dere små barn så anbefales i prioritert rekkefølge Gran, Bjørk, Lerk og Klatrehytta. Granhytta er eneste Tretopphytte med rampe, og ikke trapp. Denne er derfor også egnet for barnevogn/ rullestolbrukere/ bevegelseshemmede.

Er du plaget med høydeskrekk så anbefales i prioritert rekkefølge Gran, Bjørk eller Klatrehytta. Tretopphyttene kurerer høydeskrekk!                       

Klatrehytta ligger i ytterkant av Klatreparken på Helgøya, med utsikt mot Mjøsa. Her er flotte turmuligheter både på beina og på sykkel. "Skafferiet" ligger noen få minutter unna i bil, og Hoel gård og Kvarstad gård er verdt et besøk. Ta kontakt med «Infoteket» på Tingnes for bestilling av aktiviteter som sykler og kajakk, eller kontakt Helgøya klatrepark hvis dere ønsker å klatre. Som gjest i Tretopphyttene får dere 10% rabatt i Klatreparken.

Er man flere som reiser sammen, og trenger mer enn ei hytte, så anbefales Gran og Bjørkhytta. Disse ligger ca. 200m unna hverandre. I tillegg har vi lavvoen som ligger kort gåavstand fra disse igjen.

Ønsker du å prøve verdens første dreibare tretopphytte så velger du Utsiktsredet! Den skiller seg fra de andre tretopphyttene ved at den er bygget i ett tre, har takterrasse, strøm, gulvvarme, og den kan dreies rundt etter hva man ønsker å se.

Det er kun fisk i vannet ved Himmelhytta. Gratis ørretfiske for alle gjester.  Generell info om fiske og jakt i almenninga, se www.rjfo.no

Drikkevann, innesko, lommelykt/hodelykt, powerbank, dynetrekk/sovepose (dyner/puter er i hytta), evt. grillkull, mat og drikke. Det er begrenset med plass i Tretopphyttene, så ikke ta med for mye. Informasjonsskriv sendes gjesten etter booking, og 10 dager før ankomst.

Ja, det koster kr. 149,- pr sengesett inkl.et håndkle. Vi legger frem dette i hytta, og gjesten må selv ta på sengetøy og ta det av før avreise.

Det er kaffetrakter i Utsiktsredet og Klatrehytta. Gjest må ta med kaffe selv. Anbefaler å ta med pulverkaffe i de andre tretopphyttene.

Ved avbestilling eller flytting av opphold til annen hytte/dato så må du sende oss en epost til [email protected] Avbestilling mer enn 30 dager før ankomst refunderes alt minus et gebyr på bookingkostnader på kr 390,- Ved avbestilling fra 30 til 15 dager før ankomst refunderes 50%. Ved avbestilling mindre enn 15 dager før ankomst refunderes ingen ting. Vi refunderer ikke penger på gavekort, så har du benyttet gavekort så føres verdien tilbake til gavekortet, eller du mottar en rabattkode. Hvis du må avbestille pga sykdom så anbefaler vi deg å bruke din reiseforsikring.

Ja, renhold koster kr. 499,- Dette bestilles samtidig med booking, eller etterbestilles online senere NB! Oppvask er ikke inkludert. 

Nei, dessverre. Du må enten kjøre bil selv, eller tog til Brumunddal. Det er mulig å ta taxi fra jernbanestasjonen. Ofte kan vi også få hentet dere der. Pris fra kr 300,- pr. bil med plass til 4 personer. Send oss en mail om du planlegger å komme med tog.

Det er vanligvis ekorn på foringsplassene ved alle Tretopphyttene.

Ja, bortsett fra ved Furu og Klatrehytta hvor det ikke er vann rett ved hytta. Det følger med to årer og to vester. Anbefaler å ta med egen vest til de minste barna. For gjester i Klatrehytta kan man leie kajakk gjennom "Infoteket" på Tingnes.