Mat 

 

 

Vilt, lokalt og hemlaga 

 

 

Alt vi leverer er i størst mulig grad basert på vilt fra skogen og lokale varer. Vi baker brød og knekkebrød selv. Egg, eplejuice og speltmel leveres fra lokale bønder på Nes/Helgøya. Til middagene serveres rørt, hjemmelaga tyttebærsyltetøy - så lenge beholdningen rekker.

 

Rustikke grønnsaker som serveres med elgskav og elgkarbonader inneholder; gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk.

 

Bare å ta kontakt med oss hvis allergier. Vi kan levere gluten- og laktosefri elgskav og elghakk, og glutenfritt flatbrød.

 

Maten settes i hytta før ankomst, og middagen varmer dere enkelt opp selv. Du må bestille minimum to porsjoner av samme rett.

Vi har dessverre ikke kapasitet til å levere mat til Klatrehytta på Helgøya!

 

Frokost

Pris kr. 179,- per person.
Frokosten består av hjemmelaga brød og knekkebrød, syltetøy, skinke og spekekjøtt,  egg, hvitost, brunost, smør og litt forskjellige grønnsaker. Vi sender med kaffepulver og lokalprodusert eplejuice fra Braastad.

 

Allergener: Soyalecitin, egg, hvete, spelt, havregryn, melk, sesamfrø, rug og havre.

 

Elghakk

Pris kr. 229,- pr person.
En gryterett med kvernet elgkjøtt, poteter, gulrøtter, sellerirot, løk - smaksatt med laurbær og timian. Serveres med flatbrød.

 

Allergener Elghakk: Melk, soyalecitin, selleri. Kan inneholde spor av gluten.

Allergener i flatbrød: Rug, hvete, havre.

 

Elgkarbonader

Pris kr. 249,- per person.
Saftige elgkarbonader med grov potetmos, rustikke rotgrønnsaker, stekt løk, flatbrød og tyttebærsyltetøy.

 

Allergener elgkarbonader: Melk, soyalecitin, sennep.

Allergener flatbrød: Hvete, rug, havre.

 

Elgskav

Pris kr. 299,- per person.
En elggryte med sopp, løk og einebær, servert med potetmos og rustikke rotgrønnsaker. Serveres med tyttebærsyltetøy og flatbrød.

 

Allergener i elgskav: Melk, soyalecitin.

Allergener i flatbrød: Hvete, rug, havre.

 

Vegetarlasagne

Pris kr. 279,- per person.
Vegetarlasagne serveres med salat og hvitløksbrød. Ingredienser i lasagnen: løk, hvitløk, squash, stangselleri, paprika, gulrøtter, persillerot, hodekål, hermetiske tomater, bladpersille, sitron, gulost, og pastaplater og hvit saus.

 

Allergener: hvete, egg, selleri, soyalecitin, melk, kan inneholde spor av sesam.

 

Elghakk

Elgkarbonader

Elgskav

Frokost