24114 Aee Acd9 4 Eea 9 Aab D44196 A0 D201

Bjørk

  • 3 dobbeltsenger
  • 2 ekstra senger
  • Biotoalett
  • Dusj
2022-02-16

Bjørkhytta er bygget på de gode erfaringene fra Himmelhytta.


Til booking

Eksklusiv tretopphytte på Danseråsen i Veldre Almenning, ca 300 m fra Granhytta. Veranda rundt hele hytta med vidt skue og solgang fra morgen til kveld.

Bjørkhytta er bygd over to etasjer. Hytta er fullt vinterisolert og er ca.15m2 stor. Den inneholder stue med kjøkkendel, en romslig sovealkove med dobbeltseng, en sovehems med glastak, et lite bad med biodo, vask og dusj. På sovehems er det en 150 cm bred seng/madrass på hver side av trappa. Der kan du ligge å se opp på stjernehimmelen. Det er plass til maks 8 personer i hytta, derav 6 i dobbeltsenger og 2 personer på hjørnesofa. Det er dyner og puter i hytta. Man kan velge å ta med sengetøy selv, eller bestille (kr 99,- pr. sett). Det er gasskomfyr, kjøleskap, samt vedovn med glassdør i hytta. Ved, gass, stearinlys, fyrstikker, engangsbestikk ,- kopper og tallerkener, samt fuglemat er inkludert. Det er en utedo på bakkeplan.

0 Cf0 D26 A 904 D 4 D8 A 95 Ab 63 A32 D01 F88 E

Opplevelsen som kan passe alle generasjoner!

Gavekort til komfortabel opplevelsesovernatting i tretoppene, tett på naturen!

Bestill gavekort

Bjørkhytta er festet i grantrær, med ei mindre bjørk som vokser gjennom verandagulvet. Et lite oppdemt vann med tre små øyer nesten innunder hytta. Gjestene disponerer kano med årer og to vester. To store skyvedører i glass åpner stuedelen mot stor og luftig verandaen når været frister til det. Frokostverandaen mot sørøst er 9 meter over skogbunnen. Ettermiddagsol får dere på vestvendt tretoppveranda med bålplass - 7 meter opp i lufta. "Kubbestoler", bord og bålpanne for matlaging, varme og kos. Det er luftig utsikt over åpent landskap og vann.

Du kommer til Bjørkhytta ved å gå tretrapp opp fra parkeringa. Denne går så over i ei solid trerampe festet i grove grantrær ca. 15 meter fram til hytta oppe i trærne. Dette er stedet for å nyte stillhet, natur,- fugle - og dyreliv. Perfekt for å nyte nattestillhet og stjerneklar himmel - langt fra bygd og by og andre lyskilder. Er man mange i reisefølget så anbefales det å leie både Bjørkhytta og Granhytta hvor det er kort gåavstand mellom hyttene - ca 300m. Avstand til Himmelhytta er ca 1,5 km.

Vi har laget fugleforinger i verandarekkverket, solsikkefrø ligger i hytta. Det er ekorn og et yrende fugleliv rundt vinduer og veranda. Her spiser meisene fra hånda di om du er litt tålmodig. Orreleik kan sees fra hytta på våren. Skiløypene i Veldre Almenning er kun 100 meter fra hytta. Mange mil med merkede sykkelveier i området. Ski og sykkelkart ligger i hytta. Løyper for kjøring med hundespann går bortom tretopphyttene.

3 B2 B27 A9 D97 F 4 F1 E 9 D0 D 9 Dc6 Aa5 Abc3 B