S2060003

Hundekjøring

Tretopphyttene tilrettelegger for aktiviteter i samarbeid med aktivitetsleverandører i vårt nærområde


Hundespannkjøring er vinteren vakreste eventyr, og vår mest etterspurte aktivitet. Som gjest i tretopphyttene eller Lavvoen møter du oftest hundekjørerne alene med ditt reisefølge der du og dine får personlig opplæring og en eksklusiv opplevelse tilpasset til dere! Før snøen kommer på høst og etter vinterføret smelter bort på våren foregår hundekjøringa med hjulgående hundevogner. Du kan bestille hundekjøring hele året unntatt juni, juli og august. Turer med hundespann gir store naturopplevelser. Det er spennende, fartsfylt og morsomt. Hundespannopplevelser hos oss foregår i små grupper, helst kun med de du bestiller turen sammen med. Våre erfarne hundekjørere Asbjørn og Kjersti gir deg personlig opplæring, instruksjon og opplevelse av hundekjøringa sammen med sine godlynte og folkekjære sibirske og alaska huskyer. De tilpasser opplevelsen til ditt erfaringsnivå og dine ønsker. De har oftest med noen små sjarmtroll av noen valper som du som gjest kan få kose deg med før og etter turen.

S1980070

Opplevelsen begynner med oppmøte ved tretopphyttenes nye lavvo på Danseråsen, 1-10 minutters gange fra tretopphyttene Gran, Bjørk og Himmel (raskere med sparkstøttinger som står ved hyttene). Fra Lerk og Furuhytta er det henholdsvis 5 og 15.km, og fra Klatrehytta ca. 45 minutters kjøring. Det vanligste er at gjestene får være med på forberedelser og påseling av hundene. Det er oftest mulig å hygge seg i trivelig miljø med bålvarme og reinskinn i vår nye vedfyrte lavvoen eller ved bålplassen ute før og under kjøring hvis dere ønsker det. 

Sikkerhet er viktig. Guiden kjører foran med sitt hundespann. To av dere kjører oftest ett hundespann, og bytter underveis. Barn, og også voksne, kan sitte i sleden til guiden hvis de ønsker. Løypene i almenningsskogen går gjennom vakkert, åpent skoglandskap med krokete furutrær og utsiktspunkter.

Kle deg godt og nyt en fasinerende opplevelse! Hele opplegget tar ca. to timer for mindre grupper, tre timer for større. Lavvoen ved startplassen for hundekjøring og kanefart egner seg godt for overnatting også. Følg linken her for de som ønsker overnatting i vedfyrt lavvo med overnattingsmulighet for inntil 8 personer. https://tretopphytter.no/hytte... 

Lavvo Vinternatt
Lavvo Vinternatt

De som ønsker hundekjøring har valget mellom tre turalternativer som alle kjøres mandag, onsdag, fredag og lørdag. 

Turalternativ sommer: Morsom og fartsfylt opplevelse på skogsveiene og stiene ved tretopphyttene. 5-10 kilometer. Priser. 799 kr for voksne. 399 kr for barn under 12 år. Minstepris 1899 kr. ( barn under 5 år kjører gratis med minst en foresatt ) 

Turalternativ 1 vinter: DANSERÅSMYRA.  3,5 km

Enkel og snill løype som går gjennom skog og over myrer. Flott turopplevelse for barnefamilier og andre som ikke ønsker for lang og krevende tur. Den mest brukte løypa av gjester på Tretopphyttene og passerer hyttene Gran og Bjørk. Priser. 799 kr for voksne. 399 kr for barn under 12 år. Minstepris 1899 kr. ( barn under 4 år kjører gratis med minst en foresatt ) 

Turalternativ 2 vinter: FURUMYRA.  5 km

Litt mer krevende løype med et par kilende utforkjøringer mot slutten av turen. Passer voksne og ungdom fra 16 år. Priser. 1199 kr per pers. Minstepris 2299.

Turalternativ 3 vinter: VILLMARK.  6,5 km

Fin tur med litt mer opp og ned kjøring. Fin utsikt over Mjøsa og tilliggende områder. Løypa går gjennom vakkert skoglandskap med trolske furuer ved sporet. Priser. 1299 kr for voksne og 499 kr for barn under 12 år. Minstepris 2399 kr. (anbefalt aldersgrense 10 år) 

Dere tar direkte kontakt med hundekjører Asbjørn og Kjersti for bestilling og for spørsmål rundt hundekjøringen. Gi da beskjed at dere er gjester ved tretopphyttene. Send epost til kjersti.vogt@hedmarksviddahusky.no evt. send sms til 92860410/47828259. De sender faktura.  Ved større grupper, lengre turer eller turer i blåtimen og nattemørket, så hør med Asbjørn om pris.

Husk å ta på gode vinterklær, varme sko, samt lue og votter, og nyt en fascinerende opplevelse!

Tretopphyttene har tillatelse til å preparere hundeløypene med snøscooter. Vi har avtaler om veibruk med grunneierne Veldre og Nes almenninger, og bekoster vinterbrøyting av veier, snuplasser og parkering. 

Alle tretopphyttegjester benytter veier og parkering gratis.

Sjekk ut youtube-video fra hundekjøring ved Tretopphyttene. Laget av Håkon Schei Productions: