S2060003

Hundekjøring sommer og vinter, hverdager og helger med folkekjære, sterke huskyer

Hundekjøring med folkekjære godlynte huskyer og lokale, erfarne hundekjørere er store naturopplevelser, spennende og morsomt. Slede på snøføre gjennom skogen, og solide vogner eller kickbike på grusveier høst og vår.


Som gjest i Tretopphyttene møter dere hundekjørerne alene, og dere får personlig opplæring og en eksklusiv opplevelse tilpasset bare dere og deres ønsker. Er du heldig har de med små valper, noen sjarmtroll dere kan få kose deg med før og etter turen.

Se film fra hundekjøring ved Tretopphyttene på Danseråsen. Håkon Schei Productions

Opplevelsen begynner med oppmøte med forberedelser og påsæling av hundene ved tretopphyttenes Lavvo på Danseråsen, eller ved gapahuken ved servicehuset vårt i Danseråsvegen 173. Lavvoen ligger en kort gåtur fra Gran, Bjørk og Himmelhytta, mens gapahuken ligger ca. 3 minutters kjøring fra Lerkhytta. Hundekjørerne Anne og Trond tar i mot dere med godt humør og tilpasser opplevelsen til dine ønsker.

Ved Lavvoen og gapahuken kan vi fyre bål, og det er sauskinn å sitte på i et trivelig miljø.

Hele opplegget tar ca. 1-2 timer, noe lengre tid om dere er mange som reiser sammen. Kle deg godt og varmt for sesongen - med varmt fottøy, lue og votter - og nyt en fascinerende opplevelse!

S1980070
Lavvo Vinternatt

På våren og høsten anbefaler vi å prøve kickbike. Ny, spennende og fartsfylt aktivitet på spesialbygd sparkesykkel trukket av huskyer. Se videosnutt! 6 km lang tur til en pris av kr. 899.- Minstealder 14 år.

En hundeopplevelse som passer alle langs skogsveiene og stiene ved tretopphyttene er turen med hunder og doble hjulvogner. Normal turlengde er ca. 6 km, men alt fra 2-10 km kan være mulig i avtale med hundekjører. Hundekjøring kan bestilles for alle måneder unntatt juni, juli, august og deler av september. Av hensyn til dyrevelferd må temperaturen være under 13 grader.

Vi ønsker å være fleksible, så hvis du før, under eller etter turen ser at du ønsker å kjøre en ny runde eller lengre tur, så spør du hundekjører om det er mulig.

Ved hundekjøring med slede på snøføre, normalt fra tidlig i desember, er den vanligste løypa ca. 4 km. Løypa går forbi krokete furuer, utsiktplasser og åpne myrer i allmenningsskogen. Flott turopplevelse også for barnefamilier og andre som ikke ønsker for lang og krevende tur. Sikkerhet er viktig. Guiden kjører først, barn og også voksne kan sitte i sleden til guiden om de ønsker. Oftest kan to av dere kjøre et hundespann selv. En sitter i sleden og en kjører spannet, så er det mulig å bytte underveis.

Ønsker du en mer utfordrende tur, lengre tur eller turer i blåtimen og nattemørket med hodelykt eller måneskinn, så avtaler du dette med hundekjører.

Fremgangsmåte for bestilling: Send mail til frode@tretopphytter.no

Skriv ønske om hundekjøring, navn og mobilnummer samt hvilken Tretopphytte du skal bo i, ankomstdato samt antall voksne og antall barn (over 4 og under 12 år). Hvis dere ønsker kanefart som alternativ om ikke hundekjøring er mulig å få til, så skriver dere det. Sammen med hundekjørerne gjør vi det vi kan for å innfri dine ønsker.

Flere av hundekjørerne har et treningsopplegg fram mot Femundsløpet og Finnmarksløpet. Det er derfor helger og dager hvor ingen av hundekjørerne har mulighet til å kjøre. Alternativet er da å tilby dere hundekjøring en drøy halvtimes kjøretur unna Tretopphyttene.

Fra Furuhytta, Klatrehytta og Lerkhytta må du dessverre kjøre bil for å komme til oppmøteplassene for hundekjøring.

Tretopphyttene har tillatelse til å preparere hundeløypene med snøscooter. Vi ordner brøyting av veier, møteplasser og parkering, og har avtaler om veibruk med grunneierne Veldre og Nes almenninger. Tretopphyttegjester benytter veier og parkering gratis.

Om du ønsker hundekjøring uten å ha booket Tretopphytte kan vi tilby opphold i vedfyrt lavvo hvor hundekjøring ofte starter. Stemningsfull villmarkslavvo med sengeplasser for inntil åtte personer. https://tretopphytter.no/hytter/lavvoen