Frode Og Ann Mari I Trappa

Om oss

Hvordan ble tretopphyttene til?


Frodes allsidige naturinteresse er bakgrunnen for ideen om tretopphytter i almenningsskogen i Veldre. Prototypen av Furuhytta ble bygd i 2005. Etter noe feiling, mye klatring, spikring og vågale konstruksjonsforsøk ble annen utgave av Furuhytta godkjent for overnatting og utleie i 2006. Stor suksess, mye media og interesse fra gjester. Våre gjester er de beste ambassadører!

I 2010  ble Tretopphyttene et aksjeselskap hvor grunneier Veldre almenning ble medeier. Lerkhytta ble bygget dette året, større hytte enn Furuhytta, nå med solcelle, dusj og biodo inne i hytta. Etterspørselen økte, og Granhytta ble bygget. Våren 2012 ble hytta klar til bruk. Hytta har ikke trapp, men en trerampe som gjør den tilgjengelig for barnevogner, rullestoler m.m. Denne hytta anbefales bl.a.til de som har vanskeligheter med å gå i trapper, og til småbarnsfamilier som vil trille barnevognen helt frem.

Neste hytte ble Himmelhytta. Den ble ferdig bygget i juni 2013. Dette er den første hytta med glasstak over sovedel i annen etasje, og med veranda rundt hele hytta. I januar 2014 startet vi bygginga av Bjørkhytta. Byggmester Steinar Kråbøl er stadig viktigere i prosessen, nå mer enn noen gang. Glasstak over sovedel, og med stor og luftig veranda. Byggingen er basert på erfaringer fra de første 4 hyttene, men med nytt og lysere design.

Våren 2017 bygget vi Klatrehytta på Helgøya, ved Helgøya Klatrepark, sammen med Pete Nelson og hans team fra Treehouse Masters i USA. Dette var et kjempespennende prosjekt og som resulterte i et 50 minutters TV-program vist på Animal Planet.

Tretopphyttene er kompliserte å prosjektere, og kostbare å bygge. Slitasjen fra vind og vær kan gi et omfattende vedlikeholdsbehov. Tretopphyttene er ikke permanente bygg, og har begrenset levetid. Vi regner med at hyttene varer i 10-15 år. Etter avsluttet brukstid blir hyttene demontert. 

Medarbeiderne Håkon Schei, Gaute Schei, Lars Vegar Høgset og Ann-Mari Jahr er i 2017 direkte knyttet til driften av hyttene.

Tretopphyttene er blitt en livsstil for samboerne Frode Schei og Ann-Mari Jahr. Vi håper at opphold i tretopphyttene vil gi mange - både barn og eldre - gode naturopplevelser og minner for livet!

Se youtube-videoer fra våre gjester!