Frode Og Ann Mari I Trappa

Om oss

Hvordan ble tretopphyttene til?


Frodes allsidige naturinteresse er bakgrunnen for ideen om tretopphytter i almenningsskogen i Veldre. Prototypen ble bygd i 2005. Etter noe feiling, mye klatring, spikring og vågale konstruksjonsforsøk ble annen utgave av Furuhytta godkjent for overnatting og utleie i 2006. Stor suksess, mye media og interesse fra gjester.

I 2010 ble Tretopphyttene et As hvor grunneier Veldre almenning ble medeier. Lerkhytta ble bygget, større hytte enn Furuhytta, nå med solcelle, dusj og biodo inne i hytta. Byggmester og kamerat Steinar Kråbøl ble stadig viktigere i prosessen. Etterspørselen økte og Granhytta ble bygget, denne har ikke trapp, men 35 meter lang luftig trerampe som gjør den tilgjengelig for barnevogner, rullestoler m.m. Høsten 2019 ble Granhytta oppgradert med takvindu for himmelutsikt fra sovehemsen. Granhytta anbefales også til de som har vanskeligheter med å gå i trapper, og til småbarnsfamilier som vil trille barnevognen helt opp i hytta.

Himmelhytta ble neste prosjekt, med glasstak over sovedel i annen etasje, og veranda rundt hele hytta. Så snekret vi Bjørkhytta. Glasstak over sovedel, og med stor og luftig veranda. Byggingen er basert på erfaringer fra de første 4 hyttene, men med nytt og lysere design.

Våren 2017 bygget vi Klatrehytta på Helgøya, ved Helgøya Klatrepark, sammen med Pete Nelson og hans team fra Treehouse Masters i USA. Dette var et kjempespennende bygge og filmprosjekt og som resulterte i en 50 minutters dokumentar på Animal Planet.

Nå har vi 6 luftige tretopphytter i drift. Vi er ledende i landet på dette og har et nytt og kjempespennede prosjekt på gang

Tretopphyttene er kompliserte å prosjektere, og kostbare å bygge. Slitasjen fra vind og vær kan gi et omfattende vedlikeholdsbehov. Tretopphyttene er ikke permanente bygg, og har begrenset levetid. Etter avsluttet brukstid blir hyttene demontert.


i 2016 kjøpte vi det store, 101 år gamle laftehuset "Gammelsaga" av Veldre almenning. Da hadde huset stått ubebodd i 40 år. "Gammelsaga" er nå restaurert med verksted, lager og kjøkken for levering av mat til gjester, samt møterom med stue for inntil 20 personer. Det er blitt mulig for firma og grupper å arrangere "toppmøter" i veldreskogen.

Medarbeiderne Håkon Schei, Gaute Schei, Tove Lund, Ove Sandberg, Wenche Sørlie, er i tillegg til Frode og Ann-Mari i 2021 knyttet til driften av hyttene.

Tretopphyttene er blitt en livsstil for samboerne Frode Schei og Ann-Mari Jahr. Vi håper at opphold i tretopphyttene vil gi mange - både barn og eldre - gode naturopplevelser og minner for livet!

Se youtube-videoer fra våre gjester!